Govorimo o raku pluća

Komunikacijska digitalna platforma www.govorimoorakupluća.com pokrenuta je kao središnje mjesto informiranja za oboljele od raka pluća, članove njihovih obitelji i zainteresiranu javnost.

U trenutku dijagnoze oboljeli imaju velik broj pitanja, nedoumica i sumnji te su im potrebne brze, točne i provjerene informacije i odgovori na njihova pitanja. Potrebna im je mogućnost da na jednom mjestu brzo i učinkovito dođu do odgovora na sva pitanja kao i do savjeta stručnjaka.


Više o nama


Naši projekti


Što je rak pluća?


Rak je zloćudna bolest koja je posljedica nastanka abnormalnosti osnovne jedinica života u ljudskom tijelu – stanice. Zdravo tijelo kontinuirano održava sustave provjera i ravnoteže rasta stanica, tako da se stanice dijele samo kada je to potrebno. Poremećaj sustava provjera i ravnoteže rasta stanica rezultira nekontroliranim dijeljenjem ili proliferacijom stanica koje s vremenom stvore masu koja se zove tumor.

Nastavi čitati


Živjeti sa rakom pluća

Što učiniti kada saznate da vam je dijagnosticiran rak?


Rak je postao učestala bolest;  čak polovina muškaraca i trećina žena ima dijagnosticiran neki oblik raka tijekom života, a napreci u medicini doveli su do povećanja šanse za izlječenje raka. Tako su danas neki oblici raka izlječivi i u preko 90% slučajeva.
No unatoč učestalosti, spoznaja da vam je dijagnosticiran rak svakako nije ugodna i u tom trenutku će vam se činiti da vam se cijeli svijet srušio. Ne postoji eufemizam za rak i ne treba ga pokušavati predstaviti kao nešto benigno, a spoznaja da imate rak je vrlo teška i trebat će vam vremena da ju obradite.
No, ipak postoje savjeti koji vam mogu olakšati.

Saznajte više

1. Informirajte se

Istraživanja su pokazala da se pacijenti informirani o svojoj bolesti bolje nose s bolešću i njenim nuspojavama od pacijenata koji ne postavljaju pitanja svom onkološkom timu.

2. Potražite podršku od svojih bližnjih

Podrška prijatelja, članova obitelji i ostalih bliskih osoba vrlo je važna u procesu izlječenja.

3. Počnite s mijenjanjem životnog stila

Iako će Vam se briga o načinu života sada možda činiti kao dodatna obaveza, sad je upravo vrijeme da je polako stječete.

Liječenje raka pluća

Pristupnica

ProjektiSvi projekti