DRUŠTVENE MREŽE:

Family corner – counseling

Karla Mazzarolli – Važnost daha u opernom pjevanju

Kampanju “Govorimo o raku pluća” podržava operna pjevačica Karla Mazzarolli. Naglasila je kako bez pravilnog disanja nema ni lijepog i pravilnog opernog pjevanja.

Mario Vekić – Pravilno disanje u postizanju vrhunskih sportskih rezultata

Kampanji Govorimo o raku pluća “Dišem za tebe” pridružio se Mario Vekić, dvostruki veslački olimpijac i osobni kondicijski trener.

Violinmusic4all – Kada gluhi sviraju..

Podršku kampanji “Dišem za tebe” pružile su članice benda Violinmusic4all, gluhe violinistice Ivana, Lemary i Martina. Gluhi i nagluhi glazbenici glazbu osjećaju putem kože, kostiju i krvi, a osobito plućima, naglašava Renata Novoselec, violinistica i voditeljica projekta. U videu pogledajte kako zvuči kada gluhi sviraju!

Sanja Pleština – Ciljana terapija u liječenju karcinoma pluća

Prof.dr.sc Sanja Pleština, voditeljica odjela za Rijetke tumore pluća na Klinici za plućne bolesti Jordanovac, KBC-a Zagreb, objasnila je što je to ciljana terapija, kako djeluje i zašto je važna u liječenju karcinoma pluća.

Sandra Karabatić – Popratne pojave uzrokovane primjenom ciljane terapije i imunoterapije

Sandra Karabatić, glavna sestra Zavoda za tumore pluća i sredoprsja pri Klinici za plućne bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb, govori o upravljanjem popratnim pojavama uzrokovanim primjenom ciljane terapije i imunoterapije kod liječenja karcinoma pluća.

Marko Jakopović – Imunoterapija u liječenju karcinoma pluća

U zadnjih nekoliko godina došlo je do iznimnog pomaka u liječenju karcinoma pluća. Imunoterapija, kao najnoviji pristup liječenju bolesnika, potiče imunološki sustav da se sam bori protiv zloćudnih bolesti, pa tako i onih vezanih uz pluća. Prof. dr. sc. Marko Jakopović pojašnjava zašto je ovaj medicinski napredak izuzetno važan.

Radionica pravilnog disanja

Pravilno disanje izuzetno je važno, osobito kod oboljelih od raka pluća i drugih plućnih bolesti. Na radionici pravilnog disanja u sklopu kampanje “Dišem za tebe!”, posjetitelji su imali priliku naučiti primjene tehnike pravilnog disanja u svakodnevnom životu.

Marta Koršić – Kemoterapija i radioterapija u liječenju karcinoma pluća

Koju metodu liječenja odabrati te kako ju primjenjivati kod pacijenata s karcinomom pluća, objasnila je Prim. dr. sc. Marta Koršić, voditeljica Poliklinike za plućne bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb.

Ivana Lukić Franolić – Upravljanje nuspojavama kemoterapijskog liječenja

Kada je riječ o kemoterapijskom liječenju, popratne pojave mogu značajno utjecati na kvalitetu pacijentovog života. Ivana Lukić Franolić iz Zavoda za tumore pluća i sredoprsja pri klinici za plućne bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb govori kako minimizirati i olakšati tegobe koje se događaju primjenom kemoterapije.

Miroslav Samaržija – Inovacije u zdravstvenoj skrbi oboljelih od raka pluća

Akademik i ravnatelj Klinike za pluće bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb, Miroslav Samaržija, govori o najnovijim iskoracima u liječenju i skrbi pacijenata oboljelih od raka pluća.

Deaf Band Dlan – obrada pjesme “We Will Rock You” grupe Queen

Kampanju “Dišem za tebe” podržali su i članovi Deaf Benda Dlan te profesorica Violine i izumiteljica metode Violin music4all Renata Novoselec. Jedinstven primjer u glazbenom svijetu, glazbeni sastav gluhih i nagluhih osoba dokaz je da granice ne postoje kada je želja dovoljno jaka. Oni ritam osjećaju vibracijama, a kontroliraju ga disanjem čime potiču razvoj svijesti o važnosti pravilnog disanja. Bend se sastoji od 4 gluha i nagluha glazbenika koji sviraju u bendu te jedne gluhe pjevačice na znakovnom jeziku. Iznimno nam je drago što su se pridružili kampanji i dali joj svoj doprinos. Poslušajte njihovu verziju pjesme “We will rock you” grupe Queen.

Pristupnica