DRUŠTVENE MREŽE:

Komunikacijska digitalna platforma www.govorimoorakupluća.com pokrenuta je kao središnje mjesto informiranja za oboljele od raka pluća, članove njihovih obitelji i zainteresiranu javnost.

U trenutku dijagnoze oboljeli imaju velik broj pitanja, nedoumica i sumnji te su im potrebne brze, točne i provjerene informacije i odgovori na njihova pitanja. Potrebna im je mogućnost da na jednom mjestu brzo i učinkovito dođu do odgovora na sva pitanja kao i do savjeta stručnjaka.

Oboljele na putu od dijagnoze do liječenja prate osjećaji straha i neizvjesnosti te će im informacije, koje im platforma www.govorimoorakupluća.com pruža, olakšati taj, već dovoljno težak, proces. Platforma je osmišljena da pruža integrirani pristup u informiranju pacijenata – o dijagnostici, liječenju, očekivanim nuspojavama, stilu života s rakom pluća, od prehrane do fizičkih i radnih aktivnosti…

Platforma je pokrenuta od strane Udruge Jedra (Udruga oboljelih od raka pluća)  koja je osnovana 31. listopada 2007. godine, uz potporu Hrvatske lige protiv raka kao krovne organizacije. To podrazumijeva samostalno djelovanje prema vlastitom programu, ali u okvirima i uz suglasnost lige. Od 2009 godine postaju samostalna organizacija. Inicijativu za osnivanje pokrenuli su sami pacijenti, članovi njihovih obitelji i medicinski djelatnici koji se svakodnevno susreću s ovom bolesti.

Predsjednica Udruge, Sandra Karabatić, MScN, BSN, RN, PhD student naglašava važnost udruge kojoj je primarni cilj informiranje i podrška oboljelima od plućnih bolesti.

Broj oboljelih je velik, bolest se javlja u sve mlađim dobnim skupinama, ima veliku stopu smrtnosti, a liječenje je mukotrpno i često neizvjesno. Upravo navedeno bili su dodatni razlozi za lansiranje ove nove komunikacijske platforme.

Pristupnica