DRUŠTVENE MREŽE:

Pod sloganom „Ne dopustite da Vas COVID-19 spriječi u borbi protiv raka“ održana globalna kampanja “Time to act” u Hrvatskoj

Nedavno se u sklopu globalne kampanje “Time to act” koju predvodi Europska organizacija za borbu protiv raka (European Cancer Organisation), održala virtualna konferencija „Ne dopustite da Vas COVID-19 spriječi u borbi protiv raka“ o utjecaju Covid-19 na onkološku skrb te izazovima s kojima se susreće hrvatsko zdravstvo.
Informacije o utjecaju Covid-19 na liječenje raka bile su nesumirane i teško dostupne zbog čega je djelovanje europskih zdravstvenih politika bilo otežano. Iz tog razloga, pokrenuta je paneuropska kampanja “Time to act” koja za fokus ima educiranje svih dionika o utjecaju Covid-19 na rak te osigurati provođenje onkoloških politika diljem Europe unatoč pandemiji.
U sklopu virtualne konferencije, svoj osvrt na onkološku situaciju u Hrvatskoj, ali i u Europi, dali su vodeći medicinski stručnjaci poput prof. dr. Eduarda Vrdoljka i prof. dr. Stjepka Pleštine, ministar zdravstva Vili Beroš, članovi Europskog parlamenta, predsjednica udruge Jedra Sandra Karabatić i mnogi drugi.
O čemu se govorilo možete saznati na linku.

Pristupnica